Wie je voorgingen

Ervaringen van je voorgangers: wat vonden zij ervan om met Fardau te werken?

Beweegreden ervaringen

"Ik ben enorm blij dat ik ervoor heb gekozen om dit te doen. Het voelt alsof ik daadwerkelijk stappen heb gezet en dat wat ik voor ogen had er ook uit heb kunnen halen."

Gwen liep haar Beweegreden in de winter van 2022-2023. Ze vertelt waar ze staat na het afronden van het traject:

"Het valt in die zin mooi samen met de start van het nieuwe jaar. Ik voel me meer stabiel en ontspannen dan bij de start van Beweegreden. Voor mijn gevoel heb ik meer balans gecreëerd door mezelf meer rust te gunnen, te gaan wandelen in de natuur en meer naar mijn lichaam te luisteren. Ik was mijn houvast aan routine een beetje kwijt en door nu meer een basis te creëren in mijn dagelijkse routine, merk ik dat ik alles beter aan kan en ik mij minder angstig voel dan voorheen."

Gwen: "Ik denk dat Beweegreden een van de meest effectieve en fijne manieren is om meer balans in je leven te creëren. Jezelf kwetsbaar opstellen terwijl je in de natuur aan het wandelen bent, is toch een hele andere ervaring dan wanneer je in een stoel tegenover elkaar zit. De natuur zorgt denk ik voor meer reflectie en rust. De geluiden die je omheen hoort, maar ook het besef dat de natuur ook af en toe 'pauze' neemt en vervolgens ook weer gaat bloeien."

over werken met Fardau

"Fardau straalt een enorme rust uit. Ik heb voor mijn gevoel alles kunnen vertellen aan Fardau wat ik kwijt wilde. Ze biedt een veilige omgeving om je verhaal kwijt te kunnen. Ze luistert oordeelloos en met compassie, alsof je een nieuwe goede vriendin erbij hebt - en soms, zonder dat je het zelf doorhebt, begeleidt ze je naar de antwoorden op je eigen vragen."

Een weekend Stoom Afblazen

September 2023, ergens diep in de Drentse bossen

Op het moment dat elders moestuinen en akkers lachend geoogst werden, zaten wij rond het vuur ergens in Drentse bossen. En dit is wat de deelnemers na afloop schreven:

Ik had zo’n behoefte aan even niks, ontspannen, terugtrekken in de natuur en rust. Tijd om na te denken, nieuwe mensen met eigen ideeën en inzichten te ontmoeten. Die mij misschien ook weer aan t denken zetten. Dat alles heb ik terug gevonden in dit weekend.

Toen ik thuiskwam zag mijn partner een ontspannen en gelukkig persoon. Voelt fijn om dit voor mezelf te hebben gekozen en gedaan. Hier pluk ik nog lang de vruchten van denk ik.

Volgens mij voelde iedereen zich op z’n gemak en kon iedereen zichzelf zijn. Geen oordeel. Alles en iedereen is goed zoals ie is. Dat vond ik persoonlijk echt heel fijn.

Lotte Bruining

Vertragen en loslaten. Door te kamperen duurt alles wat langer dus komt daar vanzelf vertraging in, ook is het soms oncomfortabel en viezig (kleddernat worden door de regen) waardoor je automatisch het loslaten mag oefenen. De opdrachtjes en gesprekken voegden daar nog extra's aan toe.

Toen ik thuiskwam merkte ik dat de spanning in mijn lijf minder was.


Ik vond het fijn dat we allemaal onszelf konden zijn en open gesprekken konden voeren. Ook fijn dat we daaromheen lekker konden ouwehoeren ;)

Ileen van Dijk

Het thema loslaten sloot aan bij mijn behoefte. Verwachtingen loslaten, vooroordelen loslaten. 

Toen ik thuiskwam merkte mijn vriend dat ik hyper en enthousiast was, dat kan ik zijn naar zo'n weekend met inzichten en dan wil ik gelijk met alles aan de slag. 

Ik vond de energie tussen ons als groep echt zo top! We waren vanaf moment 1 al zo open en hadden zoveel gespreksonderwerpen. Ik kon volledig mijzelf zijn en voelde dat ik geaccepteerd werd. We kenden elkaar niet voordat we hier aan begonnen, maar dat voelde na afloop echt niet meer zo.

Marije Schreur

"Wat ik meeneem na afloop van onze wandeling is acceptatie. Ik heb nu duidelijkheid over wat er moet veranderen. Ik heb keuzes gemaakt en knopen doorgehakt. 

Tegen iedereen die nog twijfelt over wandelen met Fardau zou ik zeggen: probeer het, je moet het ervaren." 

- Deze vrouw liep tijdens haar wandeling naar de knoop die ze wilde doorhakken.