Werken met Fardau

Beweegreden 

Je ticket naar échte verandering: Een 1:1 programma - op maat gemaakt 


Wil je in je dagelijks leven integreren wat je leerde tijdens onze WalkieTalkie?  Is het implementeren van deze kennis en tools als onderdeel van je alledaagse leven nog een struggle?
Door de bomen wil je het bos weer zien. Helderheid in je prioriteiten en lichtheid in je koppie. Je wilt erachter komen wat je beweegreden is: waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet.  

Breath in breath out

Ademhalen doen we ons leven lang grotendeels onbewust. Tijdens Beweegreden ademen we met aandacht. 


Je inademing is ergens naartoe werken, een berg op gaan, de lente. Het moment tussen je in- en uitademing is een hoogtepunt, genieten, vol en verzadigd zijn, de zomer. Dan wordt de afdaling ingezet met een uitademing, stoom afblazen, de herfst. Met aandacht uitademen is loslaten van spanning, zoals de bomen loslaten van zware bladeren. Daarna een nieuw moment van stilte - tussen het einde van je uitademing en begin van een nieuwe. Net als de winter waarin alles tot stilstand komt, voordat het van vooraf aan opnieuw begint.

Aandacht voor ademhaling brengt je in het Nu: waar de angsten die voortkomen uit het verleden en de zorgen om je te beschermen voor later de ruimte krijgen en met compassievol onderzoek ontleed worden. Wanneer we stilte toestaan en ruimte geven aan pijn waar we normaal liever ver bij vandaan blijven, komen we erachter dat in de kern van pijn is wat we zoeken.

Beweegreden is voor jou als de nieuwsgierigheid naar wat er in het donker voor je verborgen ligt groter is dan je angst ervoor. Als je de schatten wilt vinden die achter schaamte, verdriet en angst liggen. Op jouw tempo onderzoeken we dat donker.

In dit traject van 90 dagen verbinden we met de natuur. Het brengt kalmte en herkenning. Verbinding tussen je hoofd en je lijf geeft vertrouwen. Het ontwikkelen van een diep vertrouwen in en verbinding met jezelf is het doel van Beweegreden. Zodat je weer weet hoe het is om te stralen en de kennis bezit om jezelf te ondersteunen in tijden van stormachtig weer.  

Wil je niet meer wegkijken en écht iets veranderen? Verbinding creëren? Laten we de handen in één slaan en samen wandelen.

Plan een belletje, dan maken we kennis en zien we of Beweegreden is wat op dit moment bij je past.

"We are all wired for connection"

Gabor Maté

Wandelweekend: 

- binnenkort meer

Flashback editie Stoom Afblazen

September 2023, ergens diep in de Drentse bossen

Op het moment dat elders moestuinen en akkers lachend geoogst werden, zaten wij rond het vuur ergens in Drentse bossen...

Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag trokken wij ons terug in de natuur. Deelnemers dompelden zich onder in het programma dat gemaakt was om hen thuis te brengen. Om verbinding te herstellen. Om te vertragen naar het tempo van de herfst zodat reflectie en ontspanning mogelijk wordt. 


Wie kan er beter vertellen hoe Stoom Afblazen was dan de deelnemers die erbij waren?

Met Fardau werken betekent akkoord gaan met: