Wandelen. En dan met name meerdaags en lange afstanden... 

Een grote liefde en ultiem geluk

Geboren en getogen in een piepklein dorp in Friesland groeide ik op te midden van de natuur. Het thuis van meer bomen dan mensen. Langs al die bomen zoefden we, als we op zondagmiddag de slingerpaadjes door het bos volgden. Behalve die bomen, een bakker en kerk vind je in het dorp voornamelijk koeien. Dat ik de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten kreeg, kun je dan ook wel stellen. 

 

Wandelen. En dan met name lange afstanden. Het is mijn leraar en mijn ultiem geluk. Verschillende wandeltochten - van de Schotse Hooglanden tot pelgrimsroute in Zuid-Europa -  leerden me over ontspanning, flow, bewustzijn en kracht. Ik leerde over wat al die zaken met de mens en de natuur te maken hebben.

Als je het mij vraagt is wandelen deel van de oplossing van de grootste uitdaging van onze tijd: de weg terugvinden naar connectie en verbinding. Verbinden met jezelf én de ander.

In de chaotische wereld van vandaag, een plek vol afleidingen, is verbinding ervaren zeldzaam. Stap voor stap door het bos waait de frisse lucht je volle hoofd leeg, zodat je in je lijf kunt zakken en verbinding kunt herstellen.


Mijn liefde en ervaring voor en met buiten bewegen, mijn kennis als Toegepast Psycholoog en mijn wil om te groeien maken me tot de coach die ik ben. 

Hoe die liefde voor wandelen ontstaan is? Dat lees je...

Naast gek op wandelen ben ik ook...

Een trotse Friesin die ook van Groningen houdt.

... Leeuw (zonneteken). Ik ben er zo eentje bij uitstek. Intense gevoelens smeed ik om tot lessen en prachtige creaties.


... heel graag met dieren. Héél wat uren heb ik als vrijwilliger versleten in opvangcentra. Droom: het verschil betekenen voor exotischer en met uitsterven bedreigde diersoorten.

...gek op dansen. Als ik Zouk dans vergeet ik de tijd en ervaar ik ultieme flow.

Het bos in: leren de stem van je gevoel terug te vinden

Ik ben de gids die je niet laat zitten, maar het een en ander in beweging brengt. Die je in het bos leert de stem van je gevoel terug te vinden. Naast elkaar wandelen we, tijdens de tocht naar de kern.

Wandelen en mediteren doe ik al jaren dagelijks. Net als het beoefenen van ademhalingstechnieken. Mijn coachingskwaliteiten gecombineerd met wandeltocht ervaring en het beoefenen van focus van aandacht is de gouden vereniging van mijn skills.

Mijn skills verdiep ik met de waardevolle en fundamentele benadering Compassionate Inquiry van Dr. Gabor Maté. Momenteel volg ik zijn professional training (sept 23 - nov 24)

ff filosoferen

Goed: ik wil het even met je hebben over dat werkelijk kosmische wonder genaamd leven. Voor zo lang het mag duren woon je in een lichaam en breng je je tijd door op aarde. Je doet je best, je probeert wat uit, net als ons allemaal.

Een tijd waarin je hoofd zich soms vult met ideeën, die je handen ertoe zetten om die werkelijkheid te maken. Van niets maak je iets.
Een tijd waarin je de mooiste herinneringen maakt en bij tegenslagen valt... om uiteindelijk weer op te staan.
Een tijd waarin je het leven in alle kleuren kunt ervaren. 
Hoewel dat vanuit een bepaald perspectief magisch klinkt, is 'leven' in onze maatschappij platgeslagen tot een haastklus.

Dat je opgroeit in een omgeving waarin van alles lijkt te ‘moeten’ is niet jouw schuld.
Het is niet jouw schuld én je draagt de verantwoordelijkheid om -voor zo ver je invloed reikt- goed op jezelf te passen zodat de moeten niet ten koste gaan van je
eigenheid en daarmee van je gezondheid.

Dat weten is één ding. 

Daden bij je woorden voegen een tweede. 

En daar kom ik om de hoek. Om je te laten ervaren wat wijsheid van binnenuit je probeert te vertellen. Stil worden en met aandacht luisteren naar de stem van je gevoel: daarin zit kracht.

Visie

Niet goed weten wat je bijdraagt, je niet meer kunt herinneren waarom je doet wat je doet, maar toch blijven waar je bent, afstevenen op een burn-out... vindt allemaal zijn oorsprong in disconnectie met jezelf.

De wereld van morgen zoals ik die ik voor me zie is er eentje waarin ieder de vrijheid heeft te doen waar een mens’ hart sneller van gaat kloppen. 
Er zal gewerkt worden. En hard ook. En wel aan het juiste: eerlijk luisteren naar jezelf en je omgeving, niet weglopen voor pijnlijke gevoelens maar erbij blijven, prioriteit maken van dat onderzoek van trial and error naar waar je stresssysteem nou écht van ontspant. Je aandacht en focus trainen zodat je veerkracht traint. Zóveel vertrouwen krijgen in wie je bent en wat je brengt, dat je erop durft te leunen.

Dat is leven met een hart dat klopt met wie je ten diepste bent. 

Missie 

Mijn vuur brandt fel voor het herstellen van verbinding en je ondersteunen in het ontwikkelen van de relatie die je met jezelf hebt. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid waren we zo gemakkelijk "verbonden" met elkaar dan tegenwoordig. Tegelijkertijd zijn cijfers van depressies, burn-outs en eenzaamheid nog nooit zo hoog geweest.

Echte verbinding en oprechte aandacht is een zeldzaamheid. 

De verbinding met jezelf en de natuur herstellen en via die weg de verbinding met een ander: dát is mijn missie. Essentieel daarvoor is uit ons hoofd komen en in ons lijf zakken. Je lijf weet
wat het is dat je daarvoor nodig hebt. 

Dit weet ik alleen omdat ik het keer op keer zelf blijf leren. Deze lessen leer je niet eens, maar telkens opnieuw. Een student van het leven. Met nieuwsgierigheid en compassie blijf ik kijken naar wat komt bovendrijven.

Zo. Genoeg over mij. Ik ben nieuwsgierig geworden naar wie jij bent! Wat zou het tof zijn om woorden te wisselen en gedachten te delen.

Mogelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen, wie weet zelfs in de vorm van een samenwerking.

Schroom niet en kom hoi zeggen! De knop verwijst je naar mijn Instagram pagina waar je me een privé bericht kunt sturen. 

Ik spreek je graag.